Eveniment

RCS si RDS au fuzionat sub denumirea RCS&RDS

01.07.2005, 19:42 49

RCS&RDS este noua denumire a companiilor Romania Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS), principalele motive ale fuziunii fiind o mai buna exploatare a infrastructurilor aflate in patrimoniile celor doua societati si reducerea costurilor de operare si de administrare a retelelor.

In documentul de fuziune, publicat in Monitorul Oficial, se arata ca operatiunea va avea ca efect si diminuarea cheltuielilor celor doua societati si maximizarea profitului.

Decizia privind fuziunea a fost aprobata de actionarii celor doua companii in data de 26 aprilie.

Conform acordului incheiat de actionarii celor doua firme, RCS a absorbit RDS.

Surse din piata telecomunicatiilor au afirmat ca fuziunea poate fi interpretata ca un prim pas in vanzarea companiei catre un investitor strategic.

Pana la inchiderea editiei, reprezentantii RCS si RDS nu au putut fi contactati. In urma procesului, RCS& RDS SA va avea un capital social de 273.000 de lei noi.

Compania va fi controlata de Cable Communications Systems NV (Olanda), cu o participatie de 93,15%. Ceilalti actionari sunt Zoltan Teszari - 2,03% si Ianos Csaba Ludescher - 1,1%, urmati de alte 16 persoane fizice si juridice cu cote sub 1% din capital.

In anul 2004, RCS a raportat o cifra de afaceri de 40,3 milioane de euro si un profit net de 10,9 milioane de euro.

RDS a incheiat anul trecut cu un rezultat net de 28 mil. euro la un volum al afacerilor de 38 mil. euro.

Grupul RDS&RCS este unul dintre principalii operatori pe piata televiziunii prin cablu (CATV). Portofoliul de servicii include transmisii de date, Internet, televiziune prin cablu si telefonie fixa.

In perioada 1998 - 2003, grupul a investit 100 milioane de dolari in realizarea unei retele nationale de transmisii de date si Internet si servicii de voce si imagine.

In ultimii trei ani, grupul a achizitionat mai multi jucatori importanti de pe piata telecomunicatiilor, respectiv TotalNet (aprilie 2002), TerraSat (aprilie 2003), FX Communications (februarie 2004, impreuna cu Astral Telecom) si PCNET Data Network (sfarsitul anului 2004).

Piata CATV este impartita de RCS&RDS, Astral Telecom si UPC Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO