IT&C

DLA Piper a consiliat MIH Allegro în achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Gecad ePayment

Autor: Razvan Craciun,

13.10.2010, 16:00 40

Echipa de avocaţi a DLA Piper a fost coordonată de Marian Dinu,country managing partner, şi a colaborat cu Cristina Bucur,asociat.

Casa de avocatură a fost implicată, de la începutul anului, înmai multe fuziuni şi achiziţii, printre care consilierea KraftFoods pentru cesiunea operaţiunilor Cadbury în România, consiliereaproprietarilor Datek Telecom în vânzarea companiei către GTSCentral Europe, precum şi consilierea Petrom în achiziţia care amarcat intrarea pe piaţa de energie regenerabilă.

Pachetul majoritar de acţiuni al GECAD ePaymenta fostachiziţionat de către grupul Allegro, iar Radu Georgescu vacontrola diferenţa de 17%, prin compania Orbitview. Totodată, omulde afaceri va rămâne în Consiliul Director al furnizorului desoluţii pentru comerţul electronic.

Tranzacţia a fost finalizată în luna august, valoarea acesteiafiind confidenţială. Înainte de achiziţie, din GECAD ePayment afost desprinsă divizia Avangate, furnizor internaţional de soluţiişi servicii pentru distribuţia electronică a programelor software,cu sediul în Olanda, care a devenit astfel companie separată.Acţionariatul Avangate a rămas neschimbat, Orbitview Ltd deţinând99% din capital şi Radu Georgescu restul de 1%.

Naspers este un grup media multinaţional, iar compania saholding, Naspers Ltd, este listată la bursa de la Johannesburg şipe London Stock Exchange. Strategia Naspers referitoare laafacerile pe Internet este de a achiziţiona sau de a forma ocomunitate-nucleu într-o anumită ţară sau regiune şi de a extindeapoi operaţiunile prin adăugarea de servicii suplimentare precumeCommerce, comunicare, social networking, conţinut şi jocuri.

Grupul sud-african a cumpărat anul trecut site-ul autovit.ro, cu4,7 milioane de euro.

GECAD ePayment International este furnizor de soluţii eCommerceintegrate, lider pe piaţa românească a sistemelor de plăţi online.Compania dezvoltă soluţia proprietară ePayment, dedicată exclusivcompaniilor care deţin sau doresc să îşi deschidă o afacere onlineîn România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO