Politică

Oprescu, înainte de aflarea deciziei în cazul Constanda: CGMB a respectat ce avea de făcut cu PUZ-ul

Oprescu, înainte de aflarea deciziei în cazul Constanda: CGMB a respectat ce avea de făcut cu PUZ-ul

Autor: Mediafax

06.07.2011, 12:03 890

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, înainte deaflarea deciziei Tribunalului Bucureşti în cazul Constanda, că CGMBşi-a respectat "ce avea de făcut în cazul PUZ-ului", edilulsusţinând că este optimist că "va exista un strop de dreptate în cepriveşte aceste acţiuni".

"Sper să existe un strop de dreptate în ceea ce priveşte acesteacţiuni. Sunt piraţii aceştia care încearcă să obţină bani", a spusSorin Oprescu.

Acesta a susţinut că CGMB şi-a respectat obligaţia privindPUZ-ul în cazul Constanda şi că "probabil judecătorii or să steastrâmb şi or să judece drept".

Omul de afaceri Costică Constanda a câştigat 290 demilioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei şi municipiulBucureşti, reprezentat de CGMB, în privinţa unor terenuri, în urmaunei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Decizia a fost luată de secţia a patra civilă a TribunaluluiBucureşti, sentinţa putând fi însă atacată la Curtea de ApelBucureşti.

Constanda a fost reprezentat în acest caz de avocaţii ValeriuStoica, Florea Gheorghe şi Traian Briciu.

De partea cealaltă, primăria a fost reprezentată de DanielŞtefănică, iar consilierii de avocatul George Stancov.

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată până în prezentunui om de afaceri într-un proces cu o instituţie a statului.

În acest proces, Costică Constanda a cerut anularea contractuluicu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru terenul şiconstrucţiile din Satul Francez, precum şi daune de aproximativ 160milioane de euro, pentru că CGMB nu a aprobat PUZ-ul pentruridicarea unor imobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO