Politică externă

La primirea Premiului Nobel pentru Pace, Obama apara razboiul

10.12.2009, 23:00 23

Presedintele american Barack Obama a primit ieri Premiul Nobelpentru Pace, la Oslo, in cadrul unei ceremonii in care a vorbitdespre importanta razboiului.

"Suntem in razboi si eu sunt responsabil pentru trimiterea a miide oameni pe cele doua fronturi de razboi (Afganistan si Irak - n.red.)", a spus presedintele american in discursul de primire alpremiului. "Pacea este scopul, dar cateodata razboiul ejustificat", a mai spus Obama. Acordarea premiului presedinteluiObama este controversata avand in vedere ca lideri marcanti ailumii considera ca decizia a fost prematura si deoarecepresedintele american a anuntat la 1 decembrie ca va trimite inca30.000 de soldati in Afganistan. Comitetul Nobel a anuntat ca Obamaa castigat premiul in octombrie, recunoscand aspiratiile acestuiade a reface relatiile SUA cu restul lumii.

Obama a salutat ieri mostenirea lasata de Martin Luther King,care a primit aceeasi distinctie in urma cu 45 de ani si de carepresedintele SUA sustine ca este inspirat.

"Cand King a castigat premiul, acest lucru a avut un efect deincurajare in lume, dar i-a consolidat, de asemenea, statutul inStatele Unite intr-o maniera ce i-a permis sa fie mai eficient", adeclarat Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO