Spania

FCC Construcción: de la autostrăzi la Pasajul Basarab

FCC Construcción: de la autostrăzi la Pasajul Basarab

Sebastien Picaut spune că FCC Construcción vrea să-şi extindă activitatea de pe piaţa locală şi cu lucrări în domeniul infrastructurii feroviare sau aeroportuare.

Autor: Andreea Neferu

31.05.2011, 23:25 1117

Subsidiara locală a grupului spaniol de construcţii FCCConstrucción este unul dintre cei mai mari constructori de pe piaţalocală, având afaceri de circa 110 milioane de euro anultrecut.

Directorul general al subsidiarei din România a FCC ConstrucciónSebastien Picaut a anunţat că spaniolii vor să-şi ex­tindăactivitatea de pe piaţa locală şi cu lucrări în domeniulinfrastructurii feroviare sau aeroportuare, în condiţiile în carepână în prezent au contractat doar proiecte de infrastructurărutieră pe piaţa locală.

În ultimii doi ani, FCC Construcción a finalizat reabilitarea a150 de kilometri de drumuri naţionale, şi anume două tron­soane dindrumul naţional DN 1C (Cluj -Livada, respectiv Livada - Dej),precum şi DN6 Timişoara - Lugoj şi DN 66 Filiaşi - Rovinari. FCCConstrucción este, alături de italienii de la Astaldi,constructorul Pasajului Basarab, unul dintre cele mai ambiţioase şimai scumpe proiecte urbane din România la capitolul infrastructură.Pasajul denivelat superior Basarab, lucrare în valoare de circa 150mil. euro, ar urma să fie finalizat la sfârşitul lunii mai.

În prezent, FCC Construcción mai lucrează tot cu Astaldi şi laautostrada Ti­mi­şoara - Arad, proiect în valoare totală de 194mil. euro, precum şi la cen­tura mu­ni­ci­piu­lui Constanţa (192mil. euro), în timp ce pentru varianta ocoli­toare a Aradului (173mil. euro) FCC Con­strucción colaborează cu austriecii de la PorrTechnobau.

În prezent, principalele pieţe din Est pe care FCC este prezentăprin subsidiare cu activităţi permanente sunt România şi Polonia,în celelalte state din regiune con­tractele fiind punctuale, aşacum se în­tâmplă în Bulgaria, unde FCC Con­strucción participă laconstruirea podului de peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin.

Contracte importante ale FCC Construcción

  • Pasajul Basarab din Capitală, construit în asociere cu italieniide la Astaldi (valoarea contractului - 150 de milioane deeuro).

  • Autostrada Timişoara - Arad, construită în consorţiu cu Astaldi(valoarea contractului - 194 milioane de euro).

  • Centura municipiului Constanţa, construită în consorţiu cuAstaldi (valoarea contractului - 192 milioane de euro).

  • Centura municipiului Arad, construită în asociere cu austrieciide la Porr Technobau (valoarea contractului - 173 milioane deeuro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO