Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Elevii şi studenţii care participă la competiţii internaţionale pot primi burse de cercetare de până la 100.000 de lei

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Elevii şi...

Autor: Ramona Cornea

03.04.2023, 11:00 86

♦ Programul de burse „Henri Coandă” este gestionat de Ministerul Inovării şi Digitalizării şi se adresează elevilor şi studenţilor din România care participă la competiţii internaţionale care presupun realizarea unei soluţii tehnice: bun, serviciu sau aplicaţie specifică cercetării aplicative şi inovării.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă”  pentru elevii şi studenţii din România care participă la competiţii internaţionale care presupun realizarea unei soluţii tehnice; bun, serviciu sau aplicaţie specifică cercetării aplicative şi inovării.

Astfel, elevii şi studenţii pot primi o bursă de cercetare în valoare maximă de 100.000 de lei. Programul de burse prevede acordarea unui număr maxim de 20 de burse de cercetare pentru 20 de echipe de elevi şi studenţi, în limita maximă a bugetului alocat. Dacă în următoarele 12 luni elevii şi/sau studenţii urmează să participe la o astfel de competiţie, în echipă de minimum doi, ei pot aplica pentru bursa de cercetare Henri Coandă.

Bursele de cercetare se acordă în urma unei competiţii, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor şi minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi sau studenţi din instituţiile de învăţământ superior în România, care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiţii tehnico-ştiinţifice internaţionale.

Durata unei burse de cercetare acordate prin prezentul program este de maximum 12 luni.

Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate. Cheltuielile de personal, inclusiv pentru elevii şi studenţii parte din echipă, nu pot depăşi 50% din valoarea bursei. De asemenea, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării plănuieşte să premieze elevii şi studenţii care au participat la concursuri internaţionale şi au obţinut premiul I, II sau III în 2022 sau 2023.

Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II şi 6.000 lei pentru locul III. Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO