ZF 24

10 scuze pe care le foloseşti ca să nu renunţi la tot şi să-ţi creezi propriul business

10 scuze pe care le foloseşti ca să nu renunţi la tot...

Autor: Gabriela Badica

11.12.2014, 15:50 1232

Nu ai destul timp. Nu cunoşti oamenii potriviţi. Nu ai suficient de mulţi bani. Şi poate că ideea pe care o ai nu e suficient de bună.  În plus, poate nu o să-ţi iasă. Şi să nu uităm, trebuie să aştepţi ca totul să fie perfect. Şi-apoi, nici măcar nu ştii tot despre TOT. Ai mai putea aştepta. Poate un an sau doi. Fii sincer(ă): de câte ori ţi-ai repetat lucrurile astea atunci când ţi-a trecut prin cap să îţi creezi propriul business?

Tristul adevăr e că toate lucrurile de mai sus, pe care ţi le-ai repetat de atâtea ori, sunt scuze. S-c-u-z-e. Şi nu sunt singurele. Hai să vedem o listă cu scuzele pe care le-ai folosit cel mai des. Dar înainte să citeşti hai să stabilim ceva: dacă o să constaţi că am ghicit cel puţin 5 scuze pe care ţi le-ai repetat până acum, nu mai ai nicio scuză: trebuie să începi business-ul ăla la care visezi.

Hai să vedem un top 10.

1. “Mi-e prea frică”

Welcome to the club. Tuturor ne e frică de ceva. Şi aşa stau lucrurile şi în cazul antreprenorilor. Fiecare antreprenor e speriat, la un moment dat. În contextul ăsta, ai două alternative: să îţi laşi fricile să te ţină în loc. Sau… să le foloseşti ca motivaţie. Din fericire, frica pe care probabil o ai e cea de eşec. Iar frica de eşec poate fi folosită în sens constructiv, ca motivaţie de-a reuşi. Deci ce mai aştepţi? Tuturor ne e frică, get over it, ia frica aia şi scoate ceva pozitiv din ea.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO