ZF 24

Acţionarii Piraeus aprobă la sfârşitul lunii preluarea unei părţi din bilanţul ATE Bank

Foto Octav Ganea

Autor: Anelis Baciu

21.06.2013, 09:00 502

Acţionarii Piraeus Bank, filiala locală a grupului elen cu acelaşi nume, urmează să aprobe în cadrul unei adunări generale covocate pe 28 iunie preluarea unei părţi din bilanţul ATE Bank în cadrul procesului de divizare a băncii a cărei licenţă şi o parte din active au fost vândute omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

WikiZF: Profilul companiei Piraeus

Piraeus urmează să preia în urma procesului de divizare peste 90% din bilanţul ATE Bank, care la sfârşitul anului trecut deţinea active de 1,2 miliarde de lei şi pasive de 1,4 miliarde de lei. Grecii de la Piraeus au semnat la sfârşitul lunii aprilie un acord cu Umbrărescu pentru cedarea licenţei şi a unei părţi din bilanţul ATE Bank pentru suma de 10 mil. euro.

Umbrărescu ar urma să preia active şi pasive de circa 100 milioane de lei. Atât transferul unei părţi din bilanţ către Piraeus, cât şi tranzacţia cu Dorinel Umbrărescu se află sub rezerva aprobării de către Banca Naţională. ATE Bank sub controlul grupului Piraeus anul trecut după dizolvarea băncii-mamă din Grecia. Casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii va gestiona transferul portofoliului ATE Bank către Piraeus.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO