ZF 24

Luciana Giurea, Head of Residential, AFI Europe Romania:Vom livra primul bloc din proiectul rezidential AFI Home North în martie 2025, a doua clădire să fie livrată după şase luni şi a treia în 2026, toate fiind destinate exclusiv închirierii

Luciana Giurea, Head of Residential, AFI Europe...

Autor: Roxana Rosu

15.04.2024, 11:23 138

AFI va livra primul bloc din proiectul rezidential AFI Home North, localizat pe bdul Dimitrie Pompeiu, în martie 2025, urmând ca a doua clădire să fie livrată după şase luni şi a treia în 2026, toate fiind destinate exclusiv închirierii, a declarat Luciana Giurea, Head of Residential, AFI Europe Romania

”Vom avea toate tipurile de apartamente. Cred că 20% din locuintele cumpărate în piată merg spre chirie. Noi vrem să le oferim o solutie chiriaşilor, să poată semna un contract pe ani de zile, ştiind nivelul chiriei, să aibă flexibilitate dacă au nevoie de un spatiu mai mare sau mai mic. Vom avea sală de sport, zonă de cowork, un social club. Chiriaşii nu sunt cetăteni de mâna a doua. Oamenii încep să diversifice investitiile, au portofolii diferite şi piata de închirieri este importantă. În Cehia, Polonia sunt multe proiecte construite pentru închiriere. Avem 4000 de unitti de acest tip acolo şi acum aducem acest concept şi aici”.

În prezent, AFI este în căutare de suprafete mari pentru minim 300 de apartaamente, aproape de metrou, şi dacă se poate cu autorizatie de constructie.

Ce a mai declarat Luciana Giurea:

În relatia cu primarul mi-aş dori transparentă, deschidere spre comunicare, spre a găsi solutii. O investitie imobiliară creşte nivelul de viată pentru toti locuitorii zonei. Visez la un moment în care va exista o asumare a responsabiltătii deciziilor în zona publică. Noi în privat avem multe criterii după care ne este măsura eficienta, dar la autorităti, deciziile lor sunt greu de evaluat.

AFI a fost o companie inovatoare. Am mers cu un proiect comercial într-o zonă nouă, am dus apoi birouri şi acum un proiect residential. Vedem acum şi alte companii care se îndreaptă spre această zonă a Capitalei.

Avem impredictibilitate în piată, am avut 4 TVA în ultimii ani.  

Imi doresc un consumator educat.  Cumpărătorul îşi doreşte un trotuar pe care să se plimbe cu căruciorul, dar pentru asta trebuie să cumpere şi un loc de parcare. Depinde de noi ce calitate a vietii ne oferim nouă şi oraşului .

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO