ZF 24

Nemţii de la ProCredit au preluat controlul băncii din România. Commerzbank, BERD şi divizia de investiţii private a Băncii Mondiale au ieşit din acţionariat

Nemţii de la ProCredit au preluat controlul băncii din...

Autor: Ciprian Botea

23.09.2013, 00:06 465
Grupul german ProCredit a ajuns să controleze 95% din acţiunile subsidiarei locale ProCredit Bank după ce a preluat acţiunile deţinute de Commerzbank, Ban­ca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), banca de dezvoltare a statului german KfW şi Inter­na­tional Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.
 
Internationale Projekt Consult (IPC), o firmă de consultanţă cu sediul la Frankfurt, a rămas acţionar minoritar al băncii, cu o participaţie de 5%.
 
ProCredit a preluat practic circa 60% din acţiunile băncii locale, în condiţiile în care anterior deţinea numai o treime din titluri. Commerzbank avea 19% din capital, BERD deţinea 17% din acţiuni, KfW avea o participaţie de 14%, iar IFC controla aproape 13% din acţiuni.
 
ProCredit este un jucător de talie mică pe piaţa locală, specializat în finanţarea întreprinderilor mici şi a producătorilor agricoli. Banca a încheiat anul trecut cu un portofoliu de credite de circa 930 de milioane de lei (210 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 0,3% din activele sistemului bancar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO