Antreprenorul Panait Trantu are experienţă vastă în domeniul vinului, de peste trei decenii, lucrând iniţial în companii de stat. Acum 21 de ani a trecut de partea cealaltă a baricadei şi a devenit antreprenor în sectorul viniviticol, fondând crama ce-i poartă numele, Crama Trantu.
El deţine astăzi 112 de hectare de viţă-de-vie în proprietate în zona Dobrogei şi produce vin pe care îl vinde în marile reţele de magazine şi HoReCa în trei zone: Bucureşti, litoral şi Braşov.
„Panait Trantu este una dintre persoanele cu “know-how“ în domeniul vinului din România, având 30 de ani de experienţă în producerea şi degustarea vinurilor. El face cunoştinţă cu vinul în 1988 când a fost repartizat ca şef al complexului de vinificaţie la fostul combinat de stat I.A.S. Cernavodă, unitate care exploata circa 2.000 de hectare de vie“, spune Stelică Banoti, CEO-ul companiei Vinex Murfatlar, cea care administrează Crama Trantu.