ZF 24

Panait Trantu, un antreprenor cu 30 de ani de experienţă face 7.000 de hectolitri de vin în zona Murfatlar. „Vrem să construim o cramă pentru segmentul premium“

Antreprenori locali

Panait Trantu şi-a construit propriul business în domeniul viei începând cu 1999.

Panait Trantu şi-a construit propriul business în domeniul viei începând cu 1999.

Autor: Cristina Roşca

22.06.2020, 17:30 5148

Antreprenorul Panait Trantu are experienţă vastă în domeniul vinului, de peste trei decenii, lucrând iniţial în companii de stat. Acum 21 de ani a trecut de partea cealaltă a ba­ri­cadei şi a devenit antreprenor în sectorul viniviticol, fondând crama ce-i poartă numele, Crama Trantu. 

El deţine astăzi 112 de hectare de viţă-de-vie în proprietate în zona Dobrogei şi produce vin pe care îl vinde în marile reţele de magazine şi HoReCa în trei zone: Bucureşti, litoral şi Braşov.

„Panait Trantu este una dintre persoanele cu “know-how“ în domeniul vinului din România, având 30 de ani de experienţă în producerea şi degus­ta­rea vinurilor. El face cunoştinţă cu vinul în 1988 când a fost repartizat ca şef al complexului de vinificaţie la fos­tul combinat de stat I.A.S. Cerna­vodă, unitate care exploata circa 2.000 de hectare de vie“, spune Stelică Banoti, CEO-ul companiei Vinex Murfatlar, cea care administrează Crama Trantu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO