ZF 24

Producătorii de sucuri şi bere recrutează pe final de an. Coca-Cola, Ursus sau Bergenbier angajează în Bucureşti şi în ţară

Producătorii de sucuri şi bere recrutează pe final de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.12.2015, 14:48 7316

Coca-Cola HBC România şi PepsiCo- cei mai mari îmbutelietori locali de băuturi răcoritoare, dar şi Ursus Breweries şi Bergenbier- doi dintre cei mai mari jucători de pe piaţa berii, au scos la concurs mai multe posturi în Bucureşti şi în ţară, conform datelor afişate pe site-urile companiilor, dar şi pe platformele de recrutare online.

De exemplu, Coca-Cola HBC România, o companie cu circa 1.500 de salariaţi,  caută agenţi de vânzări în Suceava, Cluj, Galaţi, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Timişoara,  Craiova Sibliu sau Botoşani, dar şi oameni care să ocupe posturi precum senior buyer, tax specialist, events coordonator, horeca sales coordinator, finance commercial analyst (Bucureşti), potrivit site-ului societăţii.

Candidatul ideal pentru ocuparea unui post de agent de vânzări trebuie să aibă studii medii sau superioare, experienţă de minim un an în vânzări, permis de conducere (categoria B) şi să cunoasă limba engleză la nivel mediu. Pe de altă parte, cei care vor să ocupe postul de senior buyer trebuie să aibă studii universitare (administrarea afacerilor, finanţe, drept, inginerie etc), să aibă o experienţă de cel puţin patru ani într-o poziţie similară, dar şi cunoştinţe specifice de achiziţii.

Pe de altă parte, PepsiCo – prezent în România prin două divizii de băuturi răcoritoare şi snackuri, angajează pe posturi precum syrup room technician (Bucuresti), care trebuie să se ocupe printre altele şi de prepararea siropului alb necesar producţiei, business development representative pentru Gorj şi Mehedinţi, dar şi în Prahova, line operator sausales reporting administrator snacks în Capitală.

PepsiCo este prezent în România prin Quadrant-Amroq Beverages (îmbuteliator de băuturi răcoritoare şi ape minerale) şi Star Foods E.M. (producător de snackuri), având trei fabrici în Dragomireşti (jud. Ilfov)- lângă Bucureşti, în Covasna şi în Popeşti Leordeni (jud. Ilfov). În total, PepsiCo are peste 1.500 de salariaţi în România.

În industria berii, producătorii Ursus şi Bergenbier au scos la concurs posturi în special în vânzări. De exemplu, Ursus Breweries, liderul pieţei de bere, caută trade representative pentru Timişoara, Dâmboviţa şi Brăila, dar şi un gestionar, care să aibă peste doi ani în administrativ, logistică, transport sau distribuţie, conform site-ului de recrutări ejobs. Ursus, cu afaceri de 1,4 miliarde de lei anul trecut, are în prezent trei fabrici, la Braşov, Timişoara şi Buzău.

Pe de altă parte, Bergenbier, care ocupă poziţia a treia în clasamentul celor mai mari producători de bere după cifra de afaceri, caută reprezentant vânzări, dar şi Procurement Specialist pentru Ploieşti / Bucureşti. Compania, care deţine o fabrică la Ploieşti, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 465 de milioane de lei şi un număr mediu de 665 de salariaţi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO