ZF 24

Raport Binance: Industria cripto a trecut printr-o perioadă modestă în trimestrul al doilea al anului, dar capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 0,4%. Bitcoin a spart plafonul de 30.000 dolari în iunie

Raport Binance: Industria cripto a trecut printr-o...

Autor: Roxana Rosu

08.08.2023, 12:28 329

Industria cripto a trecut printr-o perioadă modestă în trimestrul al doilea al anului, dar capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 0,4%, în pofida unui mediu incert macroeconomic, arată o analiză realizată de divizia Binance Research, lansată de platforma globală de schimb de criptomonede Binance.

“În pofida unui mediu incert macroeconomic şi de reglementare, vedem un plus de capitalizare a pieţei cripto. În plus, trimestrul al doilea este cel în care observăm o revenire substanţială în activitatea Blockchain. Dacă ne uităm la Bitcoin, din punct de vedere al preţului, acesta avut un trimestru excelent”, declară Ilie Puşcaş, Country Manager, Binance.

Bitcoin a spart plafonul de 30.000 dolari în iunie şi a atins cel mai ridicat punct al său, pe parcursul acestui an.

Avalanche a depăşit performanţa înregistrată anterior, atât ca nivel de tranzacţii zilnice, cât şi ca adrese unice. În acelaşi timp, perioada aprilie-iunie a marcat un declin pentru DeFi, deoarece TVL (Total Value Locked) a scăzut cu 11,2% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2022, încheind trimestrul la 44,2 miliarde dolari.

Pe parcursul trimestrului al doilea, vânzările NFT au scăzut cu 23%, în tandem cu performanţa în scădere a preţurilor (-19%), măsurată de indicele NFT-500.

La nivelul jocurilor, în acelaşi timp, peisajul a fost condus de BNB Chain, Ethereum şi Polygon, cu o cotă de piaţă de peste 67%, calculată în funcţie de numărul de jocuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO