ZF 24

Seful bancherilor: Creditul imobiliar isi revine intr-un an

Seful asociatiei bancilor: Creditul imobiliar isi revine intr-un an
26.02.2009, 11:24 28

Creditarea din sectorul imobiliar se va revigora in maxim un an, pentru ca exista inca o piata in acest domeniu si pentru ca este nevoie de sustinerea activitatilor care aduc surplus de forta de munca, cum sunt constructiile, a declarat astazi, presedintele ARB, Radu Ghetea.

"Aceasta este o perioada de tranzitie in evolutia creditului imobiliar in Romania deoarece exista inca oportunitati mari si cerere mare pentru credite pentru locuinte. Vremea speculatiilor imobiliare a trecut (...), iar intr-o perioada relativ scurta, de maxim un an, estimez o revigorare a creditului in domeniul imobiliar", a spus Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si al CEC Bank, la un seminar pe teme imobiliare.

Seful asociatiei bancilor a mai declarat ca se asteapta la cresterea numarului de rau-platnici precizand ca "e o realitate de care nu trebuie sa ne speriem".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO