ZF 24

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale...

Autor: Adrian Petculescu

25.01.2015, 12:41 738

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva belgiană Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, fază pe care a atins-o şi la precedenta ediţie a competiţiei de Grand Slam.

Partida disputată duminică a durat aproape o oră şi 20 minute.

Anterior, Simona Halep mai jucase trei partide cu Wickmayer, toate pierdute fără set câştigat. "De data asta va fi altă poveste", a avertizat românca înaintea meciului cu Wickmayer. Şi a fost o altă poveste, Halep dominând întâlnirea de duminică de la un capăt la altul.

Belgianca de 1,82 metri înălţime a intrat tare în joc, cu o evoluţie agresivă, cu lovituri puternice. Halep nu a fost impresionată şi şi-a făcut jocul obişnuit, plimbând-o pe Wickmayer pe tot terenul. Românca a ajuns destul de repede la 4-1 şi 40-15, după break-uri reuşite în ghemurile 3 şi 5, dar a urmat un recul în evoluţia ei, pe fondul unor lovituri de excepţie ale adversarei.

Însă Wickmayer nu a putut recupera decât un break şi a fost nevoită să cedeze primul set în partidele cu Halep după 4-6 şi 47 de minute de joc.

Apoi, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 2-2 în al doilea set, fiecare reuşind un break. În acel moment, Halep a făcut rebreak şi nu a mai cedat niciun ghem până la final, câştigând setul cu 6-2, după 32 de minute.

Simona Halep a obţinut, duminică, a noua victorie în acest an din tot atâtea meciuri disputate, pierzând un singur set, în prima ei apariţie, la Shenzhen, cu germana Annika Beck. Însă toate adversarele sportivei din Constanţa de până acum au fost din afara Top 45 WTA.

Totuşi, este de remarcat progresul pe care l-a înregistrat Simona Halep la serviciu şi eficienţa foarte ridicată a loviturilor ei de rever. Duminică, Halep, 1,68 metri, a reuşit cinci aşi (doi consecutivi în ghemul care i-a adus primul set cu 6-4), iar cel mai rapid serviciu al ei, 175 de kilometri pe oră, a fost superior celui reuşit de mult mai înalta ei adversară, 172 de kilometri pe oră. Şi viteza medie a primului serviciu a fost mai mare în dreptul româncei, 164 la 163 de kilometri pe oră. Wickmayer a stat mai bine la viteza medie a celui de-al doilea serviciu, 143 la 140 de kilometri pe oră.

Totodată, Halep a reuşit 23 de lovituri câştigătoare şi 13 greşeli neforţate, în timp ce raportul lui Wickmayer a fost de 19 la 24.

Calificarea în sferturi este recompensată la Australian Open cu 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro).

În faza următoare, Halep o va întâlni pe Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care a trecut, tot duminică, de germana Julia Goerges, locul 73 WTA, scor 6-3, 6-2.

Simona Halep a câştigat singura întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013, câştigată de sportiva română.

În cealaltă partidă din sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului feminin de simplu se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova, locul 2 WTA, şi canadianca Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

În 2014, Simona Halep a atins aceeaşi fază a competiţiei de la Melbourne Park, fiind învinsă apoi de Dominika Cibulkova din Slovacia, cu scorul de 6-3, 6-0.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO