ZF 24

Topul firmelor de audit si contabilitate in opinia directorilor financiari: BigFour incepand de la locul cinci

25.02.2010, 18:26 14761

Firmele de consultanta si audit Mazars, Horvarth, GrandThornton, BDO si PricewaterhouseCoopers ofera servicii profesionalede cea mai buna calitate, urmand ca firme precum KPMG, Deloitte siErnst&Young sa fie clasate pe locurile noua, zece, respectiv12, potrivit unui sondaj realizat de publicatia britanicaAccountancyAge in randul a 625 de directori financiari si decontrolling.

"'Big is best' este o afirmatie des utilizata in mediul debusiness, dar pentru multe companii consumatoare de servicii deaudit, adevarul poate fi diferit", scrie publicatia dedicatacontabililor si auditorilor, o revista de profil cu traditie depeste 30 de ani.

Pe piata locala, firmele de audit si consultanta din BigFour(PricewaterhouseCoopers, Deloitte, KPMG, Ernst&Young) auincasari anuale de ordinul zecilor de milioane de euro, in timp ceBDO urmeaza pe locul cinci cu venituri de peste 8 mil. euro in2009, iar Mazars pe locul sase cu venituri de aproape 4 mil. euroin 2009.

"Nu vreau sa ajungem sa vorbim de un BigFive. BDO se vrea a fi oalternativa la BigFour, sa fie altceva, mai flexibili pentruclienti", declara Jeremy Newmann, CEO al BDO International, intr-uninterviu acordat ZF in urma cu jumatate de an, pe durata uneivizite de trei zile in Romania.

Un fost mare client de audit al BDO a declarat pentru ZF, subprotectia anonimatului: "Nu mai lucram cu BDO, ne-a obligat grupulsa facem auditul la Ernst&Young, dar nu se compara. Firmelemari sunt mai scumpe si trimit juniori slab pregatiti".

Cititi mai multe despre sondajul realizat de AccountacyAge pewww.accountancyage.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO