ZF News

Pariul noului şef al UPS România. Contracte cu IMM-urile care ies la export, cu focus pe industria auto şi pe îmbrăcăminte

Tim Helsen, 35 de ani, country manager al companiei de curierat UPS pentru România, Grecia şi Un­garia

Tim Helsen, 35 de ani, country manager al companiei de curierat UPS pentru România, Grecia şi Un­garia

Autor: Corina Mirea

23.02.2015, 00:06 276
Tim Helsen, 35 de ani, country manager al companiei de curierat UPS pentru România, Grecia şi Un­garia de la finele anului trecut, spune că în 2015 mi­zează pe contractele de transport şi logistică sem­nate cu IMM-urile pentru a creşte afacerile gigantului ame­rican pe piaţa locală.
 
Compania „vânează“ în special afa­cerile din sectorul auto şi din industria de îmbrăcăminte. „Vrem să ajutăm IMM-urile să se conecteze mai bine cu piaţa globală. Obiectivul nostru este să de­ve­nim prima opţiune a mediului de business din Ro­mânia atunci când are dificultăţi de transport sau lo­gis­tice pe pieţele internaţionale“.
 
El lucrează în cadrul companiei de curierat din anul 2001 şi a preluat actuala funcţie de la Iulia Nartea, care a condus operaţiunile UPS în România din 2000 şi pe cele din Grecia şi Ungaria din 2012. Ea a fost pro­movată pe poziţia de country manager pentru UPS Italia la jumătatea lunii noiembrie.
 
UPS a intrat pe piaţa locală în 1990 prin inter­me­diul contractorului de servicii autorizat Romtrans, iar din 2000 prin intermediul Trans Courier Service, o companie a Romtrans achiziţio­nată de UPS în 2008. Helsen nu a dorit să precizeze ce venituri a avut UPS pe piaţa locală anul trecut şi nici ce companii sau sectoare de activitate transportă cele mai mari volume prin intermediul firmei pe care o con­duce, însă susţine că, pe lângă industria auto şi cea de îmbrăcăminte, UPS caută clienţi şi din sănătate, IT&C şi manufactură. În 2013, gigantul american a înre­gis­trat în România o cifră de afaceri de circa 120 de milioane de lei (27 mil. euro) şi un profit de 1,2 mil. lei, potrivit datelor de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO