ZF Transilvania

CJ Iaşi a finalizat o investiţie de 79 mil. lei în reabilitarea a 29,5 km de drum judeţean

CJ Iaşi a finalizat o investiţie de 79 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

08.11.2023, 16:42 112

Consiliul Judeţean Iaşi a finalizat un proiect de investiţii de aproximativ 79 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro), TVA inclus, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară6, ce a presupus modenizarea a 29,5 km care asigură legătura dintre DJ 282 limita municipiului Iaşi - Rediu – Movileni - Gropniţa - DJ 281D.

Lucrările de modernizare au inclus lărgirea şi consolidarea drumului, asigurarea elementelor de scurgere a apelor pluviale prin realizarea de şanţuri, rigole şi puţuri absorbante, reabilitarea podurilor şi podeţelor pe tot traseul drumului, amenajarea drumurilor laterale şi a trecerilor la nivel cu cale ferată, precum şi montarea unor parapeţi de siguranţă, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Iaşi.

’’Axa rutieră strategică 1 Iaşi-Suceava reprezintă unul dintre proiectele majore privind modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului nostru, prin care reuşim să asigurăm conectivitatea interjudeţeană, un pas important în dezvoltarea judeţelor din regiunea Moldovei. Acest proiect a fost, încă de la iniţierea discuţiilor dintre Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Suceava, o adevărată provocare, dat fiind faptul că discutăm despre cel mai mare obiectiv de investiţii derulat de o autoritate publică locală.’’, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, într-un comunicat de presă.

În luna martie 2023, Consiliul Judeţean Iaşi a recapţionat lucrările de pe lotul 2 al axei rutiere strategice Iaşi-Suceava, cu o lungime de 20 km, investiţia ridicându-se la 64,3 mil. lei. Lucrările de pe lotul 3 al axei rutiere strategice Iaşi-Suceava, ce cuprinde peste 40 km se află în prezent la un stadiu de execuţie de 90%, acestea urmând a fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO