Ziarul de Duminică

Arta plastică în licitaţii publice/ de Stelian Ţurlea

Arta plastică în licitaţii publice/ de Stelian Ţurlea
16.12.2010, 23:33 23
Casa de Licitaţii Goldart

Arta plastică în licitaţii publice

Catalog 2009

Editura Unarte

În sfârşit a apărut, în urmă cu câteva săptămâni, primul Catalogal licitaţiilor publice de artă plastică din România pe anul 2009.Acţiunea se datorează strădaniilor profesorului universitar doctorAlexandru Ghilduş şi echipei sale de la Goldart. Este o lucrarefoarte utilă şi foarte exactă despre comerţul cu artă, prefaţată deun text explicativ intitulat chiar "Despre comerţul cu artă înRomânia", care răspunde la trei întrebări majore: Există lucrări deartă în România? Există cumpărători? Există comerţ cu artă?Autorularticolului ajunge la concluzia că în jur de 0,0002% din populaţiaRomâniei investeşte în artă, adică numărul colecţionarilor de artănu este mai mare de 200! Matematic, prin Casa de licitaţii Goldart,au circulat 2.171 de lucrări de artă în anul 2009, prin aceeaşiCasă de licitaţii s-au vândut 784 de lucrări, iar prin GaleriaGoldart 120 de lucrări, ceea ce înseamnă o vânzare de 900 delucrări de artă veche şi contemporană - pictură, grafică şisculptură.

Catalogul cuprinde apoi, în ordinea alfabetică a autorilor,toate operele vândute, cu preţurile la care au fost adjudecate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO