Business Internaţional

Business MAGAZIN. Primul accident AI major: Celebrul ChatGPT s-a defectat şi a început să comunice în „spangleză” cu utilizatorii, însă nimeni nu ştie de ce. Microsoft a pariat 10 miliarde de dolari pe compania din spatele celebrului chatbot considerată nu de mult un lider în domeniul inteligenţei artificiale

Business MAGAZIN. Primul accident AI major: Celebrul...

Autor: Iulian Tenchiu

22.02.2024, 13:23 332

Chat GPT, celebrul chatbot cu tehnologie AI, are o problemă. Programul s-a defectat şi a început să le răspundă utilizatorilor într-o limbă inventată, mai exact în „spangleză”, o combinaţie dintre limba spaniolă şi cea engleză. Motivul problemei nu este încă cunoscut scrie Business Insider.

Microsoft a investit în 2023 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul ChatGPT, şi ceea ce mulţi consideră că este liderul dezvoltării inteligenţei artificiale.

„Uneori, în procesul creativ de menţinere a spanglish-ului complicat şi vibrant, rotiţele en la tecla pot deveni puţin capricioase. Muchas gracias pentru înţelegere, y mă voi asigura că vom fi la fel de clari ca l'eau de cristal de acum încolo”, a scris ChatGPT.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO