Eveniment

Războiul pentru Inteligenţa Artificială a început: Apple a cooptat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google şi a creat un laborator secret la Zurich

Războiul pentru Inteligenţa Artificială a început:...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2024, 08:57 914

Apple a recrutat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google şi a creat un laborator european secret la Zurich, în timp ce gigantul tehnologic îşi construieşte o echipă pentru a lupta cu rivalii în dezvoltarea de noi modele şi produse de inteligenţă artificială.

Potrivit unei analize a Financial Times a sute de profiluri de pe LinkedIn, precum şi a anunţurilor publice de angajare şi a lucrărilor de cercetare, compania de 2,7 miliarde de dolari a întreprins o serie de angajări în ultimii ani pentru a-şi extinde echipa globală de inteligenţă artificială şi învăţare automată.

Producătorul iPhone a vizat în special lucrătorii de la Google, atrăgând cel puţin 36 de specialişti de la rivalul său de când l-a racolat pe John Giannandrea pentru a fi principalul său director de AI în 2018.

În timp ce majoritatea echipei de AI a Apple lucrează în birourile din California şi Seattle, grupul tehnologic a extins, de asemenea, un avanpost semnificativ în Zurich.

Profesorul Luc Van Gool, de la universitatea elveţiană ETH Zurich, a declarat că achiziţiile de către Apple a două start-up-uri locale de AI - grupul de realitate virtuală FaceShift şi compania de recunoaştere a imaginilor Fashwell - au determinat Apple să construiască un laborator de cercetare, cunoscut sub numele de „Vision Lab”, în oraş.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO