Bănci și Asigurări

BNR: 4 din 10 firme semnalează gradul scăzut de pregătire al forţei de muncă şi indisponibilitatea sa

Florian Neagu, director adjunct la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României.

Florian Neagu, director adjunct la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României.

Autor: Florentina Niţu

27.06.2023, 16:30 146

„În domeniile cu grad ridicat de tehnologizare, 61% din companii spun că au probleme cu forţa de muncă“.

În ultimele şase luni, compa­nii­le din România se confruntă cu o se­rie de provocări, iar cele mai strin­gente sunt creşterea costurilor de producţie lipsa forţei de muncă. Patru din 10 companii semnalează gradul scă­zut de pregătire al forţei de muncă şi indisponibilitatea forţei de muncă ca­lificate, iar în domeniile cu grad ridi­cat de tehnologizare e vorba de 6 din 10 companii, potrivit datelor furniza­te de Banca Naţională a României.

„Cea mai presantă problemă pe care ne-o semnalează firmele în ulti­me­le şase luni este reprezentată de creş­terea costurilor de producţie. Cea de-a doua problemă presantă vizează piaţa muncii: 43% din companii sem­nalează gradul scăzut de pregătire al forţei de muncă şi indisponibilitatea forţei de muncă calificate. Această pon­dere a crescut semnificativ de la 34% în urmă cu doi ani“, a spus Florian Neagu, director adjunct la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României. El a fost prezent la conferinţa ZF & BRD Viitorul în business. Datele din acest an sunt preliminare, studiul fiind în curs de finalizare, a completat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO