Burse - Fonduri mutuale

Cu peţitori americani, Oil Terminal îşi majorează profitul de patru ori, la 8 mil. lei. Afacerile la nouă luni din 2019 au fost de 125 mil. lei

Cu peţitori americani, Oil Terminal îşi majorează...

Autor: Roxana Rosu

13.11.2019, 09:55 286

Oil Terminal (simbol bursier OIL), operator de produse petroliere controlat de statul român, a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 125 milioane lei, în creÅŸtere cu 20%, ÅŸi un profit net de 8 milioane lei, de aproape patru ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, când s-a situat la 2,2 milioane lei, potrivit datelor publicate miercuri la Bursă.

Venituri totale ale companiei s-au majorat cu 20,5%, la 126,8 milioane lei. 

Profitul net realizat este cu 77% este prevederile bugetate, în timp ce cifra de afaceri este cu 1,3% mai mică faţă de nivelul bugetat.

Cheltuielile de exploatare realizate in perioada ianuarie-septembrie 2019 sunt in suma de 114,8 mil.lei, fiind mai mici cu 4% faţă de nivelul bugetat, dar în creştere cu 14,1% comparativ cu aceeaşi perioada a anului precedent.

La finele lunii septembrie, OIl Terminal avea  942 angajaÅ£i.  Programul de investiÅ£ii bugetat pentru 2019 se ridică la 28 milioane lei, din care în primele nouă luni au fost realizate cheltuieli de 13,4 milioane lei. 

Oil Terminal are o capitalizare de 156 milioane de lei ÅŸi este deÅ£inută în proporÅ£ie de 59,6% de statul român prin Ministerul Energiei. Recent, americanii de la Amerocap au anunÅ£at că intenÅ£ionează să investească în companie, ba chiar vizează pachetul majoritar de acÅ£iuni, motivând că România este un hub energetic natural pentru întreaga regiune.

AcÅ£iunile OIl Terminal s-au apreciat de la începutul anului la BVB cu 81%, după tranzacÅ£ii în valoare de  11 milioane lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO