Business Hi-Tech

Avenir Telecom: Piata locala de telefoane mobile va scadea in acest an

Avenir Telecom: Piata locala de telefoane mobile va scadea in acest an
30.08.2006, 19:27 41

In acest an vor fi vandute pe piata locala aproximativ 3,6 milioane de telefoane mobile, a declarat pentru Ziarul Financiar Mihai Motora, directorul de vanzari al Avenir Telecom.
"Desi a doua jumatate a anului va fi mult mai buna decat prima, per total volumul de vanzari din acest an va fi undeva sub nivelul anului 2005", a precizat Motora.
Principala cauza a scaderii pietei din acest an este cresterea costului vietii, precum cresterea pretului proprietatilor si a costurilor utilitatilor. "In plus, potentialul scazut de cumparare al oamenilor este cauzat si de faptul ca se confrunta cu plata unor credite achizitionate in trecut", a adaugat oficialul Avenir Telecom.
Evolutia pietei va depinde in mare masura de strategia operatorilor existenti in piata. "Un eventual razboi de lunga durata intre ei ar aduce in piata oferte mult mai bune si implicit ar stimula cresterea pietei peste cotele asteptate", a declarat Motora.
Lantul de retail de telefoane mobile si accesorii Internity, detinut de Avenir Telecom, are in prezent o cota de 5% din piata de retail, conform estimarilor companiei.
"Targetul nostru pe termen mediu este de a avea 10% din piata de retail", a spus Motora.
Internity a semnat la inceputul acestui an un parteneriat cu operatorul de telefonie Cosmote Romania, in urma caruia retailerul ofera exclusivitate in magazinele sale produselor Cosmote.
Anterior, Internity oferea serviciile Orange, companie cu care nu a mai innoit parteneriatul de colaborare, in urma negocierilor purtate cu Cosmote.
"E mai bine sa lucrezi cu un operator mai mic, dar care are o mai mare dorinta de a penetra piata, decat sa fi partenerul numarului unu, dar care este deja oarecum satisfacut", a declarat Motora. El a adaugat ca in urma parteneriatului cu Cosmote, traficul din magazine a crescut si astfel brandul Internity s-a intarit.
Din vanzarile Internity, 75% sunt generate prin distributia catre reselleri si hipermarketuri si 25% din volum este concentrat in segmentul de retail.
Internity urmareste sa creasca vanzarile la serviciile de tip "post pay" (abonamente), care ocupa in prezent 30% din volumul total de achizitii de acest gen ale operatorului Cosmote.
Internity detine in prezent 69 de magazine proprii si intentioneaza sa ajunga la 100-110 magazine pana in luna iulie 2007, pe fondul parteneriatului cu lantul de hipermarketuri Kaufland. "Pe langa parteneriatul cu Kaufland, targetam toate mall-urile si centrele comerciale importante. Credem cu tarie ca aici se va concentra o mare parte a comertului in viitor", a precizat Motora.
Compania franceza Avenir Telecom detine in Romania retelele de magazine Internity si GlobalNet.
Filiala din Romania a inregistrat in anul fiscal 2005-2006, incheiat la 30 iunie, o cifra de afaceri de 59,6 milioane de euro, in crestere cu 42% fata de anul precedent. Oficialii companiei nu au dorit sa precizeze cifrele de afaceri pentru Internity sau GlobalNet. Printre principalii concurenti ai celor doua lanturi de magazine se numara Euro-GSM, Germanos si Dasimpex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO