Business Hi-Tech

HTC, afectat în continuare de vânzări în scădere, chiar dacă noua serie One M8 pare să fie un succes

HTC, afectat în continuare de vânzări în scădere,...

Autor: Aurelian Mihai

04.06.2014, 18:50 731

Chiar dacă se poate lăuda cu o gamă smartphone apreciată de public, ce a ajuns deja la a doua generaţie, HTC încă se luptă pentru supravieţuire în piaţa extrem de competitivă a dispozitivelor mobile, scrie Go4it.

După ce lunile martie-aprilie păreau să fi repus compania pe un trend ascendent, bilanţul vânzărilor pentru luna mai a venit cu rezultate dezamăgitoare, veniturile companiei scăzând cu 4.59% faţă de luna anterioară. Însă comparat cu aceeaşi lună a anului trecut, scăderea veniturilor cu 27.37% pare de-a dreptul alarmantă.

Anunţat în urma unor lansări de produse considerate de succes, mărturie pentru asta fiind numeroasele review-uri pozitive adresate noului telefon HTC One M8, declinul nu pare să fie legat de calitatea produselor HTC, ci de eşecuri survenit pe alte planuri. Deşi neplăcută, recenta trecere a companiei Beats Electronics în portofoliul Apple este probabil fără consecinţe prea mari, logo-ul Beats fiind deja eliminat de pe majoritatea produselor HTC în urma vânzării acţiunilor deţinute în cadrul Beats.

Citiţi mai multe despre situaţia de la HTC pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO