Business Hi-Tech

Microsoft, amendată cu 25,3 mil. dolari pentru fapte de corupţie în Ungaria şi alte ţări

Microsoft, amendată cu 25,3 mil. dolari pentru fapte de...

Autor: Ioana Nita

23.07.2019, 00:00 90

Gigantul american Microsoft va plăti circa 25,3 milioane de dolari, din care 8,75 milioane dolari amendă penală, pentru a scăpa de acuzaţiile aduse de autorităţile SUA cu privire la încălcarea legii anticorupţie prin plăţile realizate către oficialii guvernelor din Ungaria şi din alte ţări în vederea câştigării de contracte, scrie Reuters. Microsoft Ungaria este subsidiara gigantului american care va plăti amenda, iar autorităţile din SUA au anunţat că Microsoft va achita de asemenea şi 16,56 milioane de dolari pentru soluţionarea acuzaţiilor de ordin civil către SEC - Comisia SUA pentru garanţii şi tranzacţii financiare. 

Procurorii susţin că între 2013 şi 2015, managerii şi angajaţii Microsoft Ungaria au generat un profit „impropriu” de minim 14,6 milioane de dolari din vânzarea a licenţelor software către agenţiile guvernamentale ungare. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în România, autorităţile locale investigând contracte semnate de distribuitori ai Microsoft cu statul român, în condiţiile în care partenerii gigantului american au vândut licenţele fără a aplica discount-ul primit de la Microsoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO