Business Hi-Tech

Regina trimite mesaje de Craciun tip SMS

14.12.2001, 00:00 24



Intr-o era a tehnologiilor informatice si telecomunicatiilor, pana si traditia se schimba.

Regina Marii Britanii se gandeste, spre exemplu, sa transmita supusilor sai mesajul traditional de Craciun nu numai prin intermediul posturilor de televiziune si radio si prin Internet ci si apeland la telefonul mobil si la mesageria tip SMS, informeaza BBC News in editia sa online.

In septembrie, regina a primit drept cadou din partea Ducelui de Edinburgh un telefon mobil care sa-i permita sa comunice mai rapid cu familia sa.

Ideea conceperii unui text scurt de Craciun, care sa poata fi trimis prin telefonul mobil, a avut-o o companie cu activitate pe Internet, Genie.

"Cred ca este o modalitate exceptionala de modernizare a traditiei britanice", spune Laurence Alexander, directorul executiv al companiei.

Cei interesati pot primi mesajul reginei vizitand un site web sau raspunzand unei invitatii-text sosita in prealabil pe telefonul lor mobil.

Trimiterea de mesaje scurte prin telefonul mobil a cunoscut un mare succes inca de la lansarea sa in 1994. In fiecare luna, in Marea Britanie, sunt trimise un miliard de mesaje tip SMS.

Un studiu efectuat de compania Orange pe un esantion de 1.000 de persoane arata ca 72% se gandesc sa inlocuiasca felicitarile de Craciun cu o urare trimisa prin intermediul mobilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO