Retail&Agrobusiness

Producătorul de pâine Titan a revenit pe profit în 2015

Producătorul de pâine Titan a revenit pe profit în 2015

Autor: Mădălina Panaete

16.05.2016, 00:06 351
Goodmills România, fosta companie Titan şi unul dintre cei mai mari jucători din industria de panificaţie, a raportat o cifră de afaceri de 314 mil. lei ( 70 mil. euro), în creştere uşoară (1%) faţă de anul precedent, conform datelor de la Recom.
 
În ultimii ani, businessul companiei a oscilat de la 260 mil. lei în 2010 până la 338 mil. lei în 2011- cel mai înalt al cifrei de afaceri în ultimii cinci ani.
 
În plus, compania a revenit pe profit după ce în anul anterior a raportat o pierdere netă de 13 mil. lei (3 mil. euro). Astfel, anul trecut producătorul a avut un profit net de 6,4 mil. lei (1,4 mil. euro).
 
Anul trecut, acţionarii companiei au luat decizia de a diviza compania Goodmills Româ­nia în două societăţi, una purtând acelaşi nume şi cealaltă -Frozen Bakery Products SA, urmând să preia activi­tă­ţile de producţie de patiserie con­ge­lată, conform datelor din Moni­to­rul Oficial. Oficialii com­pa­­niei ex­pli­cau în document faptul că divizarea va crea premisele dez­vol­­tării, îmbu­nă­tăţirii şi optimizării ac­­ti­­vităţilor celor două segmente de busi­­ness întrucât fiecare divizie îşi va sta­bili propria strategie de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO