ZF 24

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013: GOOGLE sărbătoreşte astăzi ZIUA PĂMÂNTULUI. Ce reprezintă ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013: GOOGLE sărbătoreşte astăzi...
22.04.2013, 11:35 1682

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 (EARTH DAY) este sărbătorită astăzi, 22 aprilie 2013, de GOOGLE printr-un Doodle interactiv. 

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită anual prin evenimente care sunt ţinute peste tot în lume, pentru a exprima suport pentru protecţia mediului.

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită pe 22 aprilie în fiecare an, această dată fiind desemnată în 2009 de ONU drept “Ziua Internaţională a Pământului- Mamă”. Ziua Pământului este coordonată global de Reţeaua Ziua Pământului, fiind celebrată în peste 1992 de ţări, în fiecare an. 

Atât numele, cât şi conceptul de “ ZIUA PĂMÂNTULUI” au fost gândite de John McConnell în 1969, la o conferinţă UNESCO din San Francisco. El a propus iniţial ziua de 21 martie 1970 drept Ziua Pământului, această dată fiind prima zi de primăvară din emisfera nordică. O lună mai târziu, un concept separat de Ziua Pământului a fost lansat de senatorul American Gaylord Nelson, iar ziua în care urma să fie sărbătorită fiind  22 aprilie 1970, dată care a şi rămas cunoscută ca Ziua Pământului.

Conform declaraţiilor lui Nelson, numele de “ZIUA PĂMÂNTULUI” pentru un eveniment de suport pentru mediu, a fost un nume logic, sugerat de mai multe persoane, iar când a fost folosit ca termen în declaraţiile de presă, a fost adoptat practic în unanimitate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO