Auto

A doua veste bună de la Craiova: Ford UK anunţă primul automobil de peste 200 CP produs în România. Americanii vor lansa modelul Puma ST

A doua veste bună de la Craiova: Ford UK anunţă primul...

Autor: Bogdan Alecu

04.05.2020, 18:13 779

Ford România va produce în premieră la Craiova o versiune ST de înaltă performanţă a unui model al constructorului american. Astfel, după versiunea premium Vignale a Puma, Ford va produce începând cu acest an şi modelul Puma ST. primele imagini cu Puma ST au fost publicate pe contul de Twitter al Ford Marea Britanie.

Compania nu a oferit informaţii în acest sens, însă având în vedere că Puma utilizează o platformă tehnică comună cu Fiesta, cel mai probabil Puma ST va prelua motorul şi transmisia de la Fiesta ST. Aceasta are sub capotă un motor supraalimentat de 1,5 litri în 3 cilindri de 200 CP şi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Modelul are un preţ de pornire de peste 20.000 de euro, fiind şi cel mai scump model ce va fi asamblat în România.

Ford România a reluat astăzi producţia SUV-urilor EcoSport şi Puma la Craiova, după şase săptămâni în care aceasta a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO