Auto

Rovinietă 2022: Ce modalităţi de achiziţie a rovinietei şi a peajului au disponibile şoferii în acest an

Rovinietă 2022: Ce modalităţi de achiziţie a...

Autor: Alexandru Nanu

09.07.2022, 17:14 7116

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi informează pe şoferi cu privire la modalităţile de achiziţie a rovinietei şi a peajului pe care le au disponibile în acest an, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei

Astfel, rovinieta şi peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Feteşti şi Cernavodă) pot fi achitate prin următoarele modalităţi:

  • pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile);
  • lista detaliată a punctelor de distribuţie a rovinietei poate fi vizualizată aici;
  • lista completă a distribuitorilor autorizaţi să încaseze peajul ((tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Feteşti şi Cernavodă) se poate verifica aici;
  • prin SMS, la numerele 7500 (rovinieta) si 7577 (peaj).

Pentru mai multe detalii privind achiziţia rovinietei prin SMS recomandăm utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms.

Pentru mai multe detalii privind plata peajului prin SMS recomandăm utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms.

Dacă se optează pentru plata peajului printr-unul din canalele menţionate anterior, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul  .

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul  peajul poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele puse la dispoziţie, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Având în vedere că suntem în sezonul estival CNAIR recomandă conducătorilor auto să achiziţioneze peajul prin mijloace electronice pentru a evita statul la cozi în staţia de taxare!

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO