Auto

Roxana Capătă, managing director la Ford: Deja avem peste 120-130 de comenzi pentru Transit Courier produs la Craiova

 Roxana Capătă, managing director la Ford: Deja avem...

Autor: Bogdan Alecu

22.01.2024, 00:07 15636

Ford Otosan a demarat producţia de Tourneo şi Transit Courier în octombrie 2023, iar luna aceasta maşinile au început să fie livrate către clienţii de pe piaţa locală. Spre deosebire de vechea generaţie de Courier, cea nouă a migrat către segmentul compact al comercialelor uşoare, având o sarcină utilă între 680 kg şi 845 kg, spaţiu pentru doi europaleţi şi un spaţiu total de 2,9 metri cubi pentru Transit Courier. „Deja sunt peste 120-130 de comenzi pentru Courier, 80% pentru Transit Courier. Dealerii sunt motivaţi să promoveze maşina şi au discuţii deja pentru flote mai mici sau mai mari. Maşina este una foarte bună pentru companiile care au nevoie de distribuţie sau companii din telecom care folosesc astfel de maşini şi care au modelul anterior. Odată cu dimensiunile noii generaţii, creşte şi targetul”, a declarat Roxana Capătă, managing director la Ford România Services.

Proiectat împreună de echipele Ford Otosan şi Ford, dezvoltat şi produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier se alătură pe linia de producţie modelului Ford Puma şi vor dispune împreună şi de versiuni complet electrice, care vor fi produse la uzina din Craiova în 2024. „Maşina a fost proiectată de echipele Ford şi Ford Otosan din Dunton - UK, Koln - Germania şi Istanbul - Turcia. Noul Courier vine direct drept un automobil proiectat de la zero pentru a fi echipat atât cu motoare cu ardere internă, cât şi cu motor electric şi baterie şi în plus are o serie de componente comune cu Puma”, a explicat Jon Buttress, Chief Programme Engineer al Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO