Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat PIB Group Europa în tranzacţia care marchează debutul companiei britanice pe piaţa de brokeraj de asigurări din România

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat PIB...

Autor: Cristina Bellu

15.04.2024, 13:17 152

Clifford Chance Badea, biroul de la Bucureşti al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă PIB Group Europa, susţinută de firmele globale de private equity Apax Funds şi The Carlyle Group, în legătură cu achiziţia Stein Bestasig Insurance Broker, care marchează debutul companiei britanice pe piaţa de asigurări din România.

Tranzacţia a avut o componentă importantă de reglementare şi de conformitate cu legislaţia locală, implicând un proces de autorizare de complexitate ridicată.

Clifford Chance a asistat PIB Group pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu procesul de due diligence, negocierea tranzacţiei, negocierea structurii de management şi a relaţiilor de business, precum şi consilierea pe probleme de conformitate specifice activităţii de brokeraj de asigurări, în vederea structurării tranzacţiei.

Echipa, coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance, a fost formată din Counsel Loredana Ralea, Senior Associate Ecaterina Burlacu, Of Counsel Eleonora Udroiu şi Maria Ciulică şi Filip Marinău avocaţi.

„Am asistat una dintre cele mai dinamice şi diverse companii de asigurări din Europa în acest prim pas strategic pe piaţa locală, care îşi va pune cu siguranţă amprenta asupra viitorului industriei de asigurări din România”, spune Nadia Badea, Partener Clifford Chance şi coordonator al practicii de M&A de la Bucureşti.

Tranzacţia face parte din strategia PIB Group de extindere pe piaţa din Europa de Sud Est, inclusiv prin consolidarea unei prezenţe puternice în România, printr-un plan de achiziţii care vizează aproximativ 20 de companii de brokeraj de asigurări locale.

„Succesul primei achiziţii pe o piaţă nouă are importanţă critică, mai ales într-o industrie foarte reglementată şi complexă ca a noastră”, adaugă Carl McMillan, PIB Group General Counsel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO