Burse - Fonduri mutuale

Dividendele companiilor de pe bursă se plătesc prin CEC Bank

Dividendele companiilor de pe bursă se plătesc prin CEC...

Autor: Roxana Pricop

10.02.2015, 00:03 964

CEC Bank este agentul de plată pentru dividendele în numerar sau prin virament bancar distribuite de com­pa­niile listate la bursă începând din 9 februarie, după ce Depozitarul Central a renunţat la contractul cu Poşta Ro­mână.

Plăţile de dividende în numerar vor fi realizate începând cu 9 februarie doar prin intermediul celor 1.066 de sucursale informatizate ale bancii.

WikiZF: Profilul companiei CEC Bank

„Prin încheierea acestei convenţii de distribuţie, CEC Bank pune la dispoziţia clienţilor săi, precum şi a celor care nu au un cont curent deschis la bancă, un pro­ces foarte facil de transfer al divi­den­delor. În funcţie de opţiunea fiecărui bene­ficiar, distribuţia dividen­delor se poate realiza în numerar sau prin vira­ment bancar“, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte şi director general al CEC Bank.

Din 2010, când Depozitarul a lansat serviciul naţional de distribuţie a dividendelor, agentul de plată a divi­dendelor în numerar a fost Poşta Ro­mână.

Depozitarul Central a anunţat că distribuirea dividendelor în numerar prin intermediul noului agent de plată nu implică modificări ale modalităţii utilizate în prezent pentru încasarea dividendelor de către acţionari şi nu determină cheltuieli suplimentare în sarcina societăţii emitente sau a acţio­narilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO