Burse - Fonduri mutuale

Varşovia - bursa cu o companie nouă în fiecare zi - a câştigat un milion de euro din listări

Varşovia - bursa cu o companie nouă în fiecare zi - a câştigat un milion de euro din listări

Autor: Roxana Pricop

11.05.2011, 13:03 304

Bursa de Valori din Varşovia(Warsaw Stock Exchange-WSE), cel mai mare operator bursier dinEuropa Centrală şi de Est, a încasat venituri din listărilecompaniilor în valoare de 5,3 milioane de zloţi (1,3 mil.euro) înprimul trimestru al anului, interval în care a găzduit 45 de OfertePublice Iniţiale (IPO) de acţiuni derulate de companiiprivate.

Aproape jumătate din IPO-urile derulate de companii private învederea listării pe o bursă la nivel european în primul trimestruau avut loc la Varşovia. Mai mult, în intervalul cuprins între 1ianuarie şi 21 aprilie, un număr de 78 de companii s-au listat pepieţele operate de Bursa Valori din Varşovia de la începutulanului. Din punct de vedere statistic, în fiecare zi lucrătoare dinan o companie privată a devenit publică prin listarea la una dinpieţele operate de Bursa din Varşovia.

Potrivit unui comunicat oficial,Bursa din Varşovia a încheiat primul trimestru al anului cu profitnet de 38,6 milioane de zloţi (9,8 mil.euro), mai mare cu 45% faţăde acelaşi interval al anului trecut. Veniturile totale ale Burseiîn primul trimestru au fost de 69,2 milioane de zloţi (17,6mil.euro), cea mai mare parte provenind de veniturile încasate dincomisioanele de tranzacţionare. Din listări, Bursa a câştigat 5,3milioane de zloţi (1,3 mil.euro), mai mult cu 15,4% faţă de acelaşiinterval al anului trecut.

"Rezultatele WSE pe primultreimestru reflectă starea foarte bună a pieţei poloneze decapital", a declarat Ludwik Sobolewski, directorul executiv alWSEw.

Bursa din Varşovia avea ocapitalizarea bursieră de aproape 145 mld.euro la finele primuluitrimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO