Business Hi-Tech

Andrei Pitiş, investitor în IT, la ZF Live: IT-ul este o rotiţă mai distantă, care nu a fost deocamdată atât de afectată

Autor: Ramona Cornea

09.04.2020, 15:50 175

Andrei Pitiş, investitor în IT, a vorbit în cadrul emisiunii de business ZF Live despre impactul pe care pandemia de COVID-19 îl are asupra industriei de IT din România.

”Nu mai mergem la cafenele, la restaurante, nu mai călătorim, nu mai stăm la hoteluri. Tot ce s-a oprit direct ca urmare a faptului că noi ne-am oprit să mergem a oprit rotiţele următoare. IT-ul în particular şi IT-ul care oferă tehnologie altor firme este o rotiţă mai distantă, care nu a fost deocamdată atât de afectată pentru că este mai departe de primul val de închideri. Cu cât criza va fi mai lungă, cu atât se vor opri sau vor încetini şi alte rotiţe. Când vom ieşi din criză, mecanismul va începe să meargă din nou. Nu va merge cu aceeaşi viteză din prima, ci uşor-uşor”, a declarat Andrei Pitiş în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Andrei Pitiş a fost fondator şi director tehnic al Vector Watch, primul smartwatch ro­mânesc care a fost ulte­rior cumpărat de Fitbit, liderul ame­rican de pe pia­ţa de dis­po­zitive pur­tabile de fitness.

În prezent, el conduce cen­trele de dezvoltare soft­ware ale Fitbit din Bucu­reşti şi Belarus şi este vice­pre­şedinte de ma­nagement de pro­dus în ca­drul Fitbit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO