Companii

Distribuitorul de bunuri de larg consum Simba Invest a finalizat anul 2023 cu afaceri de 170 mil. euro

Distribuitorul de bunuri de larg consum Simba Invest a...

Autor: Laurentiu Cotu

02.02.2024, 17:00 293

Simba Invest din Bacău, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum de pe piaţa locală, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 170 mil. euro, în creştere cu 26% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor. În 2022, Simba Invest a avut o cifră de afaceri de 135,2 mil. euro (aproximativ 666,7 mil. lei), un profit net de 4,9 mil. euro (24,2 mil. lei) şi un număr mediu de 507 de angajaţi, potrivit datelor publice.

„Comerţul tradiţional va fi în continuare într-un proces de contractare, datorat expansiunii internaţionalilor. Modern trade-ul dă tonul, impune preţurile, iar distribuitorii nu fac altceva decât să se plieze şi să continue să găsescă soluţii calitative pentru a rămâne pe piaţă.“, a declarat pentru ZF Transilvania Cătălin Tarcău, director operaţiuni Simba Invest.

Compania distribuie peste 4.000 de articole în mai bine de 20.000 de puncte de vânzare din comerţul tradiţional, HoReCa, comerţ modern şi reţele de benzinării. Simba Invest acoperă 26 de judeţe şi deţine 17 depozite, conform informaţiilor de pe site-ul companiei. Printre clienţii companiei se află companii precum Jacobs Douwe Egberts, Nestlè, Mondelez International, Zarea, Jidvei, Cotnari, Cramele Recaş, Alexandrion Group, PepsiCo, Coca-Cola HBC, Parmalat şi Huggies.

„2024 va fi un an interesant din perspectiva  implementării măsurilor fiscale de la finele anului 2023.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO