Companii

O firmă de componente pentru maşini-unelte din Alba a investit 1,8 mil. euro în utilaje

Autor: Laurentiu Cotu

20.12.2011, 17:09 296

Producătorul de echipamente pentru maşini-unelte I.A.M.U. din Blaj, judeţul Alba, a investit peste 7,4 mil. lei (circa 1,8 mil. euro) în achiziţia de utilaje, în primul an de implementare al proiectului ''Modernizarea activităţii de producţie a SC I.A.M.U. SA Blaj".

Proiectul în valoare totală de 37,1 mil. lei (peste 8,8 mil. euro), este susţinut din fonduri europene prin POS CCE, Axa 1 - Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient şi are ca termen de finalizare anul 2013. Programul investiţional a fost demarat încă de anul trecut, iar din totalul investiţiei, 17,8 mil. lei (circa 4,2 mil. euro) reprezintă valoarea financiară nerambursabilă.

''În primul an de implementare al proiectului s-au investit în total 2,7 mil. euro şi s-au contractat echipamente de aproximativ 1,8 mil. euro. În continuare derulăm investiţii aferente anului doi de implementare, pentru care s-au alocat aproximativ 2,4 mil. euro'', au declarat reprezentanţii companiei I.A.M.U. din Blaj.

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 48 mil. lei (11,4 mil. euro), în creştere cu 31% faţă de anul trecut. I.A.M.U. a încheiat anul 2010 cu afaceri totale de 36,5 mil. lei (8,7 mil. euro). Compania spune că a crescut volumul producţiei în acest an, datorită programului de investiţii tehnologice în derulare. I.A.M.U. produce diferite echipamente şi elemente pentru maşini-unelte, principalii clienţi fiind firmele Bosch Rexroth Mechatronics din Germania şi Hans Pausch. În primele şapte luni ale anului compania a recrutat 162 de oameni, ajungând la 721 de angajaţi.

I.A.M.U. este controlată de SIF Banat-Crişana, care deţine 76,70% din acţiuni, un alt acţionar important fiind SIF Oltenia Craiova Dolj, cu o participaţie de 19,83%. Compania a fost înfiinţată în anul 1972, sub numele de Întreprinderea de Accesorii pentru Maşini-Unelte. Obiectul principal de activitate constă în fabricarea utilajelor şi a maşinilor-unelte pentru prelucrarea metalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO