Retail&Agrobusiness

Declaraţie dură a secretarului de stat George Turtoi la adresa investitorilor străini: Credeţi că fermierii străini vin ca să fie bine României?

George Turtoi, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

George Turtoi, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Autor: Luiza Chiroiu

25.05.2015, 20:19 771

George Turtoi, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat la începutul săptămânii la conferinţa „Agricultura intră în febra banilor europeni” organizată de Ziarul Financiar, alături de mai mulţi fermieri şi reprezentanţi ai unor companii din agrobusiness-ul românesc.

Întrebat dacă nu cumva orientarea guvernului spre susţinerea fermelor mici, de familie este contrară realităţii din România, unde investitorii străini deţin ferme şi terenuri agricole mari, Turtoi a spus că aceştia îşi urmăresc propriul interes, nu pe cel al României.

„În România, fermierii străini nu vin ca să fie bine României. Fiind o distribuţie oarecum haotică a fondurilor europene până acum, au făcut ce au vrut ei”, a spus Turtoi.

Turtoi a afirmat că strategia Ministerului Agriculturii în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene de către agricultorii din România este centrată pe fermele medii, nu pe antreprenorii mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO