Constructii & Imobiliare

Noi modificări ale Codului Fiscal: Construcţiile care vor fi considerate de acum clădiri

Noi modificări ale Codului Fiscal: Construcţiile care...

Autor: Alexandru Nanu

04.12.2018, 15:07 2109

Începând din 3 decembrie 2018 sunt considerate clădiri, în  sensul Titlului IX - Impozite şi taxe locale,  turnurile de susţinere a turbinelor eoliene care vor fi impozitate ca atare, conform documentului publicat în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial nr. 1028 a fost publicată legea pentru modificarea art. 453 lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care va avea următorul conţinut:

“b) clădire – orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acessteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite, inclusiv construcţiile reprezentând turnurile de susţinere a turbinelor eoliene;”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO