Eveniment

Angajaţii Ana Imep din Piteşti renunţă la grevă

Autor: Mediafax

15.11.2010, 10:30 26

Angajaţii societăţii producătoare de motoare electrice Ana Imepdin Piteşti au decis, luni, să întrerupă greva generală declanştăîn 8 noiembrie şi să reia activitatea, acceptând ultima ofertă apatronatului, de majorare a salariilor cu 120 de lei începând cu 1octombrie.

Potrivit liderului Sindicatului "Solidaritatea" FlorianStănculescu, conflictul de muncă s-a încheiat, iar noul contractcolectiv de muncă dintre patronat şi sindicat urmează să fie semnatîn această săptămână.

Vineri seară, salariaţii Ana Imep erau hotărâţi să continuegreva generală, după eşecul negocierilor cu acţionarul majoritar,omul de afaceri George Copos, care nu a acceptat creştereasalarială solicitată de sindicate, de 210 lei.

"După discuţiile de vineri cu conducerea societăţii, ofertaprevedea o creştere salarială de 110 lei, iar ulterior patronatul aadăugat 10 lei, astfel că suma finală propusă a fost de 120 de lei,oferta fiind acceptată astăzi de către angajaţii noştri. Oameniis-au declarat de acord deoarece sunt comenzi şi exista pericolul cafabrica şi noi toţi să avem pierderi mari dacă această grevă ar ficontinuat. Oferta mai prevede şi ca plata diferenţei în contulprimei de Crăciun din 2009 să se realizeze în cursul acestei luni,salariaţii să deţină o cotă de 5% de participare la profit, plataorelor suplimentare din timpul săptămânii să se efectueze cu sutăla sută, ca sâmbăta şi duminica şi o protecţie socială adecvată încaz de disponibilizare. De asemenea, patronatul a renunţat lamăsura tăierii primelor de Paşte şi de Crăciun", a explicat liderulsindical Florian Stănculescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO