Eveniment

Bateristul trupei Goodbye to Gravity şi-a pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate creşte la 45

Bateristul trupei Goodbye to Gravity şi-a pierdut...

Autor: Mona Hera

08.11.2015, 18:20 1825

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

Potrivit sursei citate, tânărul a decedat când a ajuns la unitatea medicală din Capitală.

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt grav răniţi.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Colectiv a ajuns la 45, după ce duminică au murit alte trei persoane, iar sâmbătă alte nouă, două dintre acestea în Olanda.

Aeronava de tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviaţie, care trebuia să-l transporte pe Bogdan Enache, la o clinică Zurich, Elveţia, a decolat de la Bucureşti, duminică, în jurul orea 16.20, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unor oficiali din cadrul MAI, la 17 minute după decolare echipa medicală care îl asista pe bateristul trupei Goodbye to Gravity a decis ca aeroanva să fie întoarsă din drum, după ce tânărul ar fi intrat în stop cardiorespirator.

Surse medicale declarau, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceleaşi surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Duminică, directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, a precizat că Bogdan Enache va pleca în Elveţia.

"Iniţial, se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia. Deci va pleca în Elveţia", a precizat Cristian Niţescu.

De asemenea, medicul a fost întrebat dacă transferul lui Bogdan Enache se face prin familie sau prin autorităţi, el răspunzând: "Da, este tot la nivelul autorităţilor".

Trupa de heavy metal Goodbye to Gravity a fost fondată în 2011 şi îi avea în componenţă pe Andrei Galuţ (voce), Mihai Alexandru (chitară), Bogdan Enache (tobe), Vlad Ţelea (chitară) şi Alex Pascu (bass).

Duminică, Alexandra Rădulescu (26 de ani) şi cetăţeanul turc Ayberk Manci au decedat la Spitalul Floreasca, iar Dan Matei Alexandru (26 de ani) şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi.

Dintre pacienţii decedaţi, sâmbătă, în Capitală, trei erau internaţi la Spitalul de Arşi - Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) şi Alexandru Chelba (33 de ani), doi la Spitalul Floreasca - Adrian Popa (29 de ani) şi Elena Toader (30 de ani), unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - Ionuţ Maior (27 de ani) şi unul la Spitalul ”Bagdasar Arseni”- Mavi Sterian (25 de ani).

Cele două victime care au murit în Olanda, unde fuseseră transferate sâmbătă, sunt o tânără italiancă, Tullia Ciotola, în vârstă de 20 de ani, care studia la Bucureşti prin programul Erasmus şi Florin Cristian Popescu, de 35 de ani, bodyguardul clubului Colectiv.

Ministerului Sănătăţii a mai precizat că, duminică la prânz, mai erau internaţi în spitalele din Bucureşti 95 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 stabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO