Eveniment

Cele mai importante citate ale omului de afaceri Dinu Patriciu

Cele mai importante citate ale omului de afaceri Dinu...

Autor: Luciana Georgescu, Roxana Petrescu

19.08.2014, 12:14 2283

Într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar în 2009 care marchează parcursul carierei lui, Dinu Patriciu vorbeşte despre reţeta succesului în afaceri, dar şi despre viitorul României, utilizând o serie de citate.

Dinu Patriciu a murit la Londra

Ce spune Dinu Patriciu despre:

Reteta succesului in afaceri
"Nu trebuie sa mergi cu turma. Daca mergi cu turma, vei paste probabil acelasi numar de fire de iarba ca toate celelalte miorite din turma. Daca o iei pe alaturi, pasti mai mult."

Greseli in afaceri
"Daca nu greseseti... au fost multe greseli. La un moment dat am luat hotararea sa dezvolt productia de biodiesel. Noroc ca mi-a venit mintea la cap si mi-am dat seama ca este o greseala, dupa cateva milioane de dolari cheltuiti pe studii si proiecte. A fost o greseala."

Planuri de viitor
"O sa auziti de proiectele mele intr-un an - doi. Am planuri pentru fiecare (media, IT, real estate si energie regenerabila). Si la Rompetrol a fost la fel, dar a durat cinci ani de la momentul zero pentru a avea o strategie concreta. Dati-mi inca cinci ani."

Prima afacere
Un birou de arhitectura, in care a investit 2.000 de dolari si care de altfel a fost prima firma privata din Romania. "Merge foarte bine si acum si-l conduce sotia mea. Fac schite si azi pentru diverse lucrari, de obicei pentru vile foarte luxoase."

Cat va dura criza
Intre 2 si 5 ani, dar efectele ei vor fi resimtite in urmatorul deceniu. "Criza a inceput de la mici greseli facute de legislatori in diferite legislatii."

Viitorii miliardari
"Ar trebui sa cred ca Bill Gates nu se va mai naste o data? Se vor naste sute de Bill Gates. Totul este sa ai idei si sa pui si bani alaturi de idei. Si azi, si maine, si poimaine se vor naste miliardarii Romaniei."

Lifestyle
"Am decis sa ma mai potolesc. Am stat in avion in ultimele 3 saptamani cate 54 de ore. Cel mai adesea calatoresc in Europa. Am obosit, dar nu m-am plictisit."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO