Eveniment

Finalul unei ere: Akira Toriyama, creatorul celebrelor benzi desenate şi animaţii Dragon Ball, a murit la 68 de ani. El avea încă numeroase proiecte în desfăşurare

Finalul unei ere: Akira Toriyama, creatorul celebrelor...
08.03.2024, 13:30 109

Creatorul Dragon Ball, una dintre cele mai influente şi mai bine vândute benzi desenate japoneze din toate timpurile, a murit la 68 de ani. 

Akira Toriyama a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului, a anunţat vineri studioul său.

Dragon Ball este extrem de popular în întreaga lume, iar seria de benzi desenate a dat naştere şi la versiuni de desene animate şi filme.

Fanii i-au adus un omagiu domnului Toriyama pentru că a creat personaje care au devenit o parte din copilăria lor.

Seria de benzi desenate Dragon Ball a debutat în 1984. Toriyama avea lucrări nefinalizate în momentul morţii sale.

El a murit pe 1 martie şi doar familia şi foarte puţini prieteni au participat la înmormântarea sa, potrivit unei declaraţii de pe site-ul Dragon Ball.

"Ar mai avea multe lucruri de realizat. Cu toate acestea, a lăsat acestei lumi multe titluri manga şi opere de artă", a precizat studioul său.

"Sperăm ca lumea unică de creaţie a lui Akira Toriyama să continue să fie iubită de toată lumea pentru mult timp de acum încolo", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO