Eveniment

O aeronavă SPARTAN s-a întors la Bucureşti, după ce a evacuat din Libia 24 de români şi 7 străini

O aeronavă SPARTAN s-a întors la Bucureşti, după ce a evacuat din Libia 24 de români şi 7 străini

Autor: Mediafax

26.02.2011, 11:48 30

O aeronava militară de transport C-27 J SPARTAN, având la bord31 de persoane, din care 24 de cetăţeni români şi 7 cetăţeni dinalte state ale Uniunii Europene, a aterizat în cursul nopţii devineri spre sâmbătă la Bucureşti, informează Mediafax.

MapN a anunţat, vineri seară, că aeronava a decolat, la ora20.45, de pe Aeroportul din Tripoli (Libia) către Aeroportul LaValletta din Malta, unde a făcut o escală de realimentare,îndreptându-se apoi spre Bucureşti, unde a aterizat în jurul orei02.00, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Aeronava C-130 HERCULES, aflată în a doua misiune, rămâne înaşteptare în Malta, pe o durată nedeterminată, pentru a puteaacţiona de urgenţă, potrivit necesarului de zboruri stabilit deMapN şi MAE.

Ministerul Apărării a precizat că misiunea care se desfăşoară înaceste zile de Forţele Aeriene ale Armatei României este primaoperaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericolîntr-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO