Profesii

România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în cinci ani, dar e nevoie ca salariul minim brut să ajungă la 1.800 lei

România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în...

Autor: Roxana Rosu

04.08.2017, 00:07 1674

România poate ajunge la 6 milioane de salariaţi în următorii cinci ani, de la aproape 5 milioane în acest an, dacă piaţa muncii reuşeşte să atragă mai bine absolvenţii de liceu şi persoanele peste 40-45 de ani, dacă salariul minim brut ajunge la 400 euro (1.800 lei) şi dacă se schimbă mentalitatea şi românii devin mai mobili, este de părere Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

„În ultimii an vedem o creştere accelerată a cererii de forţă de muncă, iar efortul de a găsi candidaţi e tot mai mare. Este o debalansare între cerere şi ofertă şi probabil vom vedea creşteri de salarii, dar să vedem până unde se duc ele şi în ce ritm”, a spus Sorina Donisa la ZF Live.

În mai 2017 numărul de salariaţi din economie a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, de 4,84 milioane de angajaţi depăşind vârful din perioada de boom economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO