ZF Live

ZF Live. Dan Ştefan, cofondator, Autonom şi Andrei Stancu, CEO, Blue: Serviciul de ride hailing Blue a pornit acum trei luni, dar deja pare că face parte din peisajul urban. Avem 250 de maşini Tesla, dar până la finalul anului probabil că va trebui să dublăm numărul lor

Dan Ştefan, cofondator, Autonom

Dan Ştefan, cofondator, Autonom

Autor: Alexandra Matei

27.02.2024, 15:30 135

♦ În primele trei luni de activitate s-au înregistrat 62.000 de descărcări ale aplicaţiei pentru serviciul de ride hailing Blue ♦ Numărul curselor zilnice se apropie de 1.000 ♦ O cursă din zona Aviatorilor până la Afi Palace Cotroceni sau Piaţa Unirii ajunge să coste circa 20 de lei, tarif calculat în funcţie de distanţă şi timpul de parcurgere a acesteia.

Grupul Autonom, fondat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a lansat pe piaţa din Capitală în urmă cu trei luni serviciul de ride hailing Blue, care asigură curse cu maşini electrice Tesla pentru persoane fizice şi companii.

În prezent, serviciul funcţionează cu 250 de maşini însă, estimează Dan Şte­fan, cofondator al Autonom, până la finalul anului numărul lor s-ar putea dubla.

„Proiectul a pornit de trei luni, dar deja pare că face parte din peisajul urban. Sunt deja 250 de maşini Blue pe stradă, însă planurile noastre sunt mult mai ambiţioase. Până la finalul anului probabil că va trebui să dublăm maşinile Tesla. Ne-am uitat la soluţiile noi de mobilitate, am încercat să le înţelegem şi să integrăm tehnologia în ce facem noi, ca furnizor de mobilitate. Credem că după şase ani de când studiem piaţa de ride hailing putem să furnizăm acest serviciu într-un mod care să fie profitabil şi de aceea am pornit acest proiect, ca parte a pache­tului nostru de mobilitate, pentru că noi ne adresăm publicului larg, dar şi companiilor“, a spus el în timpul emisiunii ZF Live.

Grupul Autonom a comandat recent 200 de maşini Tesla, iar o parte importantă dintre ele au fost pentru acest serviciu. Astfel, menţionează cofondatorul Autonom, în acest moment doar 20-25% din totalul maşinilor din cadrul serviciului de ride hailing Blue nu sunt ale grupului, ci ale partenerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO