ZF 24

UPDATE - Prima criza in coalitie. PSD cere schimbarea ministrului de Interne, Gabriel Oprea

UPDATE - Prima criza in coalitie. PSD cere schimbarea ministrului de Interne, Gabriel Oprea
12.01.2009, 14:10 21

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat astazi ca formatiunea politica pe care o conduce il va exclude pe Gabriel Oprea, ministrul Administratiei si Internelor din partid, si va propune pe altcineva in guvern, pentru ca "a incalcat deliberat procedura de numire in functie a secretarilor de stat". Lui Oprea i s-a mai reprosat ca l-a numit la conducerea serviciului secret al Ministerului Administratiei si Internelor pe chestorul Virgil Ardelean, fara sa aiba acceptul partidului.

Geoana a mai precizat ca il va exclude pe Gabriel Oprea din formatiunea social-democrata, o propunere in acest sens fiind inaintata Comisiei de integritate a partidului.

El a mai spus ca toti secretarii de stat din acest minister urmeaza sa fie revocati din functie. Decizia de numire si revocare in functie a secretarilor de stat apartine premierului. Emil Boc se afla in prezent la Bruxelles, impreuna cu presedintele Traian Basescu. 

Premierul Emil Boc se afla la Bruxelles si nu a putu fi contactat pentru a comenta asupra situatiei. Presedintele Traian Basescu urmeaza sa faca la ora 15.45 o declaratie de presa la Bruxelles.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO