ZF 24

Vosganian propune astazi guvernului reducerea deficitului bugetar

30.05.2007, 12:16 16

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat astazi ca va propune astazi Guvernului reducerea deficitului bugetar cu 0,4% din PIB, ca urmare a veniturilor mai mari din impozite si a reducerii cheltuielilor sub buget.
Vosganian a explicat in cadrul semnarului "Energia intr-o noua epoca - a investitorilor privati" ca veniturile au crescut cu 0,3% in primele patru luni ale anului, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce cheltuielile s-au redus cu 0,2%, in acelasi interval. Astfel, cei 0,5%din PIB (circa 500 de milioane de euro), vor fi distribuiti in fondul de rezerva al primului ministru(0,1%), iar restul de 0,4% va contribui la micsorarea deficitului.
In acest fel, deficitul calculat conform normelor europene, care includ si acoperirea cheltuielilor cu retrocedarile, coboara de la 3,2% la 2,8%, a precizat Vosganian. "Voi trimite rectificarea aprobata si comisarului european de Finante, Jose Almunia, pentru a o lua in calcul", a mai spus Vosganian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO