Companii

Distribuitorul de bunuri de larg consum Licurici Impex din Oneşti a finalizat anul 2023 cu afaceri 514 mil. lei. Licurici Impex a fost înfiinţată în anul 1993 de soţii Liliana şi Marius Dan, devenind unul dintre cele mai mari businessuri an­treprenoriale din dome­niul distribuţiei.

Distribuitorul de bunuri de larg consum Licurici Impex...

Autor: Laurentiu Cotu

06.02.2024, 17:00 241

Licurici Impex, distribuitor de bunuri de larg consum din municipiul Oneşti (ju­deţul Bacău), a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de 514 mil. lei (103,8 mil. euro), în creşte­re cu aproximativ 5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor oferite de companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Licurici Impex a avut în 2022 o cifră de afaceri de 488,4 mil. lei (99 mil. euro), un profit net de 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro) şi un număr mediu de 167 de anga­jaţi, potrivit informaţiilor publice.

„Pe segmentul vânzărilor de băuturi s-a în­registrat o scădere a volumelor din cauza creş­terii accentuate a preţurilor ca urmare a infla­ţi­ei, introducerea taxei pe zahăr şi apari­ţiei SGR - sistemul de retur a ambalajelor. Toate a­cestea au dus la o creştere exagerată a preţu­rilor, în unele cazuri aproape dublu faţă de anul 2021. Pe segmentul vâzărilor de ţigarete ne aşteptăm la o scădere a volume­lor, tot din cauza creşterii excesive a preţuri­lor în 2023 şi 2024“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Dan, general manage Licurici Impex.

Compania se ocupă cu distibuţia de ţigări, băuturi spirtoase, de răcoritoare, apă plată şi carbogazoasă, produse alimentare şi cu transportul de marfă. Distribuitorul de bunuri de larg consum a ajuns în prezent la 184 de angajaţi. Anul trecut compania a finalizat două sisteme de generare a energiei electrice cu ajutorul panourilor fotovoltaice la depozitele din Suceava şi din Vaslui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO